De elektrische auto’s van Opel

Opel Ampera

Net als veel andere automerken heeft ook Opel zich in de afgelopen jaren steeds meer gericht op de markt met elektrische auto’s. De meest bekende elektrische auto van Opel is de Opel Ampera, die een actieradius van zo’n 40 tot 80 kilometer biedt. Het is van de omstandigheden en je rijgedrag afhankelijk wat de precieze actieradius van deze auto is. De eerste Opel elektrische auto werd in 2011 op de markt gebracht, waarna het relatief rustig is gebleven op het gebied van Opels elektrische auto’s. Men verwacht eind 2016 of begin 2017 een nieuw model op de markt te brengen, waarvoor samengewerkt is met General Motors. Deze nieuwe elektrische auto van Opel zal de naam Ampera-E dragen.

 

Opel elektrische auto: de Ampera

De Opel Ampera rijdt zuiver elektrisch op stukken van 40 tot 80 kilometer, waarbij gebruik gemaakt wordt van een ingebouwde lithium ionbatterij met een vermogen van 16 kWh. Deze batterij kan eenvoudig worden opgeladen via stopcontacten waarop een voltage van 230 V staat. Tijdens het gebruik van de elektrische auto op korte afstanden stoot de Opel elektrische auto geen CO2 uit, wat het milieu ten goede komt.

Opel Ampera

Mocht je de Opel Ampera voor langere afstanden willen gebruiken, dan kun je rekenen op de innovatie E-REV technologie. Deze E-REV technologie van Opel zorgt ervoor dat de accu opnieuw wordt opgeladen via een ingebouwde motor generator. Deze generator werkt op benzine, wat de auto iets minder milieuvriendelijk maakt bij langere afstanden. Met deze motor generator is het mogelijk om een afstand tot maximaal 500 kilometer te overbruggen.

 

Het verschil met een hybride auto is dat de Opel Ampera weliswaar beschikt over een motor generator die werkt op benzine, maar de auto zelf in geen geval op brandstof werkt. Een hybride auto beschikt zowel over een elektromotor voor de kortere stukken, als over een brandstofmotor voor langere afstanden. Dergelijke modellen zijn vaak trager als de elektromotor is ingeschakeld, waardoor veel autobezitters alsnog kiezen voor het gebruik van de brandstofmotor. Deze Opel elektrische auto is ook bij het gebruik van de elektromotor snel!

 

Toekomst van Opels elektrische auto’s

Het ligt in de lijn der verwachting dat Opel in de komende jaren nieuwe elektrische auto’s op de markt zal brengen. Zo werd in juni 2016 onder meer aangekondigd dat Opel in samenwerking met General Motors een nieuw model Opel Ampera introduceert in de komende maanden. Deze Opel Ampera-E beschikt over voldoende energie om een actieradius van 300 kilometer te halen.

0 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *