Opel Ampera 2017

Ampera 2017-model

In 2011 introduceerde Opel in navolging van verschillende andere automerken voor het eerst een elektrische auto, de Opel Ampera. Sindsdien zijn er verschillende updates aan dit model elektrische auto van Opel doorgevoerd, waardoor deze een steeds grotere actieradius heeft gekregen en zuiniger werkt. Waar veel autofabrikanten enkel modellen aanbieden die zuiver elektrisch worden aangedreven of hybride zijn, heeft Opel een innovatief model op de markt gebracht. De Opel Ampera werkt namelijk met een elektromotor, die kan worden aangedreven door een ingebouwde motor generator. Deze motor generator werkt weliswaar op brandstof, maar de auto zelf niet! Hierin verschilt de Opel Ampera van zuiver aangedreven elektrische auto’s en hybride modellen.

 

Het komende jaar wil de autofabrikant het Opel Ampera 2017-model op de markt brengen, waarbij wordt samengewerkt met het Amerikaanse bedrijf General Motors. Samen zullen zij in 2017 de Opel Ampera-E introduceren, die naar alle waarschijnlijkheid een prijskaartje van 28.000 euro draagt.

 

Nieuw van Opel: Ampera 2017-model

Ampera 2017-modelDe Opel Ampera-E, welke in 2017 verwacht wordt, valt te vergelijken met de revolutionaire Chevrolet Bolt. Deze auto is al sinds dit jaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De nieuwe Opel Ampera-E werkt volledig op een elektrische aandrijving, waarbij het model voornamelijk opvalt door de grote actieradius. De Opel Ampera uit 2017 zal vijf deuren hebben, evenals dat er vijf zitplaatsen worden aangeboden. Dit maakt de Opel Ampera-E tot een echte gezinsauto! Doordat de batterij voor de elektrische aandrijving van de auto in de bodem van de auto weggewerkt is, biedt de auto voldoende zit- en bagageruimte.

 

Grote actieradius van Opel Ampera in 2017

Opel zelf heeft aangekondigd dat het Opel Ampera 2017-model een grotere actieradius zal hebben dan de meeste andere elektrische auto’s die momenteel op de markt worden aangeboden. De precieze actieradius van de nieuwe Opel Ampera is nog niet bekend, maar op internet worden op verschillende fora actieradiussen rond de 300 kilometer genoemd. In vergelijking met het voorgaande model van de Opel Ampera is dit dus veel groter.

0 comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *